Nieuw Vennep

Nieuw-Vennep is één van de twee dorpen die officieel gesticht werd na de drooglegging van het Haarlemmermeer. Het andere dorp was Hoofddorp. Nieuw- Vennep is uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer, zo beschikt Nieuw- Vennep over een NS-station en aansluiting op busverbinding R-Net. Hiermee zijn Hoofddorp, Haarlem, Amsterdam en Schiphol goed te bereiken.

Natuur & recreatie

Achter Margaretha’s Hoeve ligt het natuurpark Venneperhout. Het park is ruim tachtig hectare groot. In het Venneperhout is het lekker wandelen, een rondje hardlopen, picknicken en spelen. Aan de rand van de prachtige natuur van Venneperhout staat de "Venneper Lodge", een gezellig restaurant voor een heerlijke lunch of diner. Ten noorden van Nieuw-Vennep ligt PARK21, het groene hart van Haarlemmermeer.

Winkelen

Nieuw-Vennep kent twee grotere winkelcentra: Winkelcentrum Getsewoud en de Symfonie. Voor het kopen van  aardappelen, uien en eieren kunt u terecht op de Elisabeth Hoeve, 500 meter van Margaretha’s Hoeve. Daarnaast bent u binnen 15 autominuten bent in het winkelcentrum in Hoofddorp. Het winkelcentrum biedt een prachtige mix van winkels en voor een avondje uit is er voldoende keuze uit gezellige restaurants en uitgangsgelegenheden.

Feestweek

Ieder jaar in juni staat Nieuw-Vennep in het teken van de feestweek. Met diverse activiteiten voor jong & oud, waaronder de traditionele motorcross, diverse sportwedstrijden en 538 DJ's on Tour, maakt Oranjevereniging Beatrix er ieder jaar weer een groot feest van.

Voorzieningen in de buurt

Er zijn voldoende voorzieningen als scholen en kinderopvang in Nieuw Vennep. Ook zijn er vele sportverenigingen waar u uw vrije tijd kunt doorbrengen. Tennis, badminton, voetbal, hockey, softbal, judo, schaatsen; er zijn tal van mogelijkheden.

Locatie

Menu